Saturday, February 20, 2010

8 päev: Kristina kaotus- töö võit!

Tänane tööpäev lõppes varakult. Kristina määrdemehed panid suuskadele vale viimase määrdekihi. Panustasid pidamisele, mis toimis kahjuks ka laskumistel hästi. Kristina sõnul tuhisesid tšainikud temast laskumistel mööda ning murdmaal ta nendest mööda ei suutnud minna, kuigi pidanuks. Suusa süü. Mõlema suusa!

Tänane päev oli senistest kõige pingelisem. Kuna naiste sõit algas kohaliku aja järgi kell 13.00, siis Tallinnas oli kell juba 23.00, ehk 50 minutit enne külgede tükikotta saatmist. Selleks, et pilt lehte saada, pildistasin starti ning kohapeal paari minutiga töödeldud pildid andsin mälupulgal Märdile, kes usina virgatsina need pressikeskuses Tallinnasse transportis.
Peale viit kilomeetrit tuli aga uudis, et Smigu oli sõidu pooleli jätnud. Kohe tormasin ajamõõduandurite tagastuspunkti lähedusse, kuhu ta mingil hetkel kindlalt tulema pidi. Millal ja kust kaudu, seda ei teadnud keegi.
Oma fotomonokliga silmapiiri uudistades leidsin lõpuks Kristina pisikese täpina üles. Tema pea oli norus ning samm nukker. Mida suuremaks läks täpike, seda tihemini kostus katikuklõbinat. Seks hetkeks, kui Kristina "marshall'ile" oma ajamõõduvidinad andis ning minul pildid käes olid, oli kell 13.37.
Algas märul ajaga. Kuna staadionilt pressikasse on oma head pool kilomeetrit ning terve posu treppe, jõudsin arvuti taha 13.42, ehk 8 minutit enne deadline'i. Õues oli umbes 10 soojakraadi ning seljas 25kg. Tempo oli kerge sörkjooks ning selle tulemusena nirisesin kohale jõudes higist.

Ultrahelikiirusel sai parim pilt töödeldud ning 13.48 Tallinnasse saadetud. Seega aega jäi paar minutit ülegi. Rahmeldamise tulemusena sai Õhtuleht ainsa Eesti ajalehene uudise koos pildiga lehte. Jess- töö võit!!

(START!!Kristina suure sõbra Björgeni tuules)


(Suusasaapa määre oli okei)


(Viimase sekundi külg)



(Peeglike, peeglike, kes on kauneim ajakirjanik kogu maal?? Variant A: Peep Postimees Pahv variant B: Jaan õhtuleht Martinson variant C: Veiko päevaleht Visnapuu)

Vabandan piltide kehva kvaliteedi pärast. Hotelli nett ei töödanud ja pressikasse ei jõudnud minna. Hotelli toast sain mingi vireleva võnkega kuidagiviisi postitatud. Homme on meeste suusavahetus ja suusahüpped. Tsau.

3 comments:

  1. see mäest alla sammumise pilt on ka ikka väga mõnusa kompaga!

    ReplyDelete
  2. nuh aga eks trükkimineku deadline lubas siis õhtulehte veel foto saata. ilmselt on õhtulehel ainsana ka kõige hilisem deadline. aga eks ennast kiita on ikka tore, kes siis veel.

    ReplyDelete