Wednesday, February 17, 2010

5 päev: Pisarad ja 1000mm

Täna oli põnev päev. Esiteks proovisin Canoni teenindusboksist 600mm objektiivi, millele kruttisin veel 1,4X konverteri otsa. Kuna Canon 1D mark4 pole täiskaadriga (1,3x crop), siis kokku sain umbes 1100mm objektiivi....





Selle elajaga pildistasin siis laskesuusatamise jälitussõitu. Sõit ise oli eestlastele jällegi kesine. Kui mehed said kohti viimastes kümnetes, siis Eveli Saue võeti hoopis rajalt maha. Nimelt sai ta esimestelt ringiga ning jäi neile jalgu. Süüdi siis muidugi laskmine (1+2+4 trahviringi). Peale sõitu oli neiu löödud, mis löödud. Krokotilli pisarad voolasid põskedelt ojadena. Viimane sõit oli tema muredele kirsiks tordil. Kurb! (Rääkisin tema hädadest juba Vancouveri esimeste päevade postituses)





Päeva tippsündus oli Läti Venemaa vaheline hokimatš. Seegi oli ühepoolne ja venelastele pigem treeninguks. Lätlased suutsid küll venelaste väravavõrku sahistada, kuid seda pigem silmailuks. Kaotus seisuga 7:3 oli tõsiasi.

Pildistamisest niipalju, et ega hoki ei ole ratsutamine, kus peale pildi tegemist saab vaadata, kas suksu on kenasti tõkete kohal. Hokis käib asi nii, et kui litter värava juurde satub ja rabelemiseks läheb, tuleb kaamera nuppu all hoida. Pärast arvutis saab vaadata, kas litter ka kuskil on või mitte. Samas tuleb hetkede tabamisel kasuks hoki mängimise kogemus. Äärele sööt, lõike sisse, pass keskele ja koll.. Ehk lühidalt öeldes, saab keskele sööstva mehe kaadrisse võtte enne, kui talle arvatavasti väravasööt antakse. Litri järgi kaamerat liigutada ei jõua isegi Lembit Peegel.







Jõudsime Vancouverist, kell on 2 öösel. Teised magavad, mina postitab blogi.. Loodame, et keegi ikka loeb ka seda. Ö!

10 comments:

  1. No ma loen iga päev, sa kirjutad nii huvitavalt, täna küll eriti muigama tekst ei ajanud, aga ega kell 2 öösel pole ka mingi lõbu vist kirjutada. Ärkasin ise 4.57 eesti ajajärgi kui Kiku autasustamine oli, päris raske oli üles saada, aga mõnus oli vaadata:)
    Eve

    ReplyDelete
  2. Väga põnev blogi, loen huviga. Jõudu jätkamiseks!

    ReplyDelete
  3. Mina ka loen pm koguaeg. Su kirjastiil on nii huvitav ja teistsugune ja see haarab kaasa. Suure huviga loen. See on põnev. :):)

    Agnes.

    ReplyDelete
  4. Mul selline vähe loll küsimus võibolla aga kust sa neid hokki pilte tegid sest all seal poorti ääres on ju plastik klaas ?

    ReplyDelete
  5. Loeb-loeb! Väga põnev on. Nii hoida! :)

    ReplyDelete
  6. Roksule:

    Hoki pilte tegin esimese ja teise korruse vahel olevas fotoalas. Jää tasandile, klaasi äärde oleks ka saanud. Seal on aga see jant, et ruumi on vähe ja mängust ei saa eriti head ülevaadet. Pildid, kui õnnestuvad on kindlasti paremad, ent sealt on tunduvalt keerulisem pildistada.

    ReplyDelete
  7. Nyyd kui OM labi, hea ja aega lugeda loputseremoonia ooperite taustaks, ja muuses selle hoki matsikuhja pildile oleks pakkuda hea peal-all kiri-"kus litter on?"
    Radar

    ReplyDelete