Tuesday, February 16, 2010

4 päev: Tuligi ära!

Olümpiamängud ei ole mingi Otepää MK, kus igal pool võib vabalt ringi tiksuda. Otepää metsavahel jookse üle raja või sahista lõiguke isegi, kedagi ei koti. Siin käivad asjad teisiti.

Olümpiamängude naiste 10km vabatehnika sõit on fotograafidele hoopis teine tubakas. Fotograafide miiting algab 1,5 tundi enne starti. Kõik fotograafid (tükki 50-60) kutsutakse pressikeskusesse kokku.

Fotosheff räägib pikalt, laialt. Joonistab skeeme kuhu tohib liikuda, kuhu mitte. Jutt on üldjuhul keeruline..

Näiteks. Need, kes tahavad finishi fotopositsioonidel pildistada, peavad esimese ringi lõpuks finishis olema. Sealt juhatatakse edasi. Need, kes tahavad ka sõitu pildistada, saavad minna esimesele tõusule. Seal oma kaadrid kiiresti ära teha ja siis võistlejate telgi ja tele bokside vahelt läbi tulles finishisse kiirustama. See, kes võistlejate telgi juures seisma jääb ja pildistab, jääb akrediteeringust ilma. See, kes finishisse hiljaks jääb, pildistamispositsiooni ei saa.

Hommikul 8st peab ennast võistlusjärgsele lille- ja medalitseremooniale kirja panema. See muidugi ei tähenda, et sinna pildistama pääseb. Täielik loterii- kes saab koha, kes mitte.

Nii, kui sõit on läbi, finisheerimine pildistatud, tuleb meie juurde fotoohvitser ja juhatab meid lilletseremooniaks valmistuma. Kõikide rohelised käepaelad (mitte randmepaelad aga sellised pikad sukad, mis randmest õlani ulatuvad. Pressiinimesed kutsuvad neid sukkasid "Your Life" ehk siis, kui selle ära kaotad, oled sa mittekeegi. Paelad on olümpia algusest lõpuni käes.) vahetatakse allkirja alusel hallide spets käepaelte vastu, millel igaühel on oma registreerimisnumber. Muide, lilletseremooniale pääseb sajast vaid kümmekond fotograafi.

Lilletseremoonia eel peavad kõik seisma üksteise taga ning pjedestaalile peab lähenema õigel ajal ja hanereas. Kes eksib saab sugeda. Lilletseremoonia pildistatud, peab veel ootama, kuni sportlased platsilt lahkuvad ning alles siis saab fotopõrgust välja... Piece of cake??

Tänase fototralli tulemus stardist õhtuse medalitseremooniani:










Täna oli tore päev. Homme siis laskesuusk ja Läti vs. Venemaa hoki....

5 comments:

  1. Tõesti piis off keikk:P Aga Krissu üle on väääga hea meel!

    ReplyDelete
  2. Kristiina rõõmu oled ilusasti püüdnud piltidele!

    ReplyDelete
  3. Jõeepera oleks ikka pidanud saatma olympiale pildistama. Oleks midagi vaadata

    ReplyDelete
  4. Huvitav, kes see Jõeepera on? Assar JÕEPERA on kindlasti kohal.. Osalt tänu temale ka Kristinale hõbe!

    ReplyDelete
  5. Ja mulle tundus Otepää MK etapp räigelt ületurvatud ja orgunnitud:)

    ReplyDelete