Monday, February 28, 2011

The famous Holmenkollen fog..

Täna oli ilus ilm. Kuigi oli kergelt pilves. Kui päikest on läbi pilvede näha, siis see valgus sarnaneb softboxiga. Ehk suunatud (pehme-) hajavalgusega. Mõnna.

Särituse sellise ilmaga saan mina paika nii, et sihin lund ning pildistan + 1,5 EV, ehk umbes poolteist ava ülesäri. Lumi ei kärssa välja ja suusatajate näod on normaalse tooniga.

Igatahes päeva esimesest poolest paar pilti:







Päeva teises pooles sain loa minna "The Beast'i" torni. Kokkuvõttes ei olnud seal üleval nii hirmus midagi. Tundus isegi kuidagi pisikene. Päike paistis ja tuult ei olnud. Üsna mõnus olemine. Kui mina suusahüppaja oleks, siis ma ei viitsiks küll sealt alla tulla.















Siis kui päike metsa taha vajus, kiskus taevas sinakas lillaks. Ootasin umbes pool tundi, kuni taevas ja mägi olid sama heledad. (Päeval on taevas palju heledam, kui mägi. Öösel on taevas must ja mägi on taevast palju heledam. Mingil hetkel on nad võrdsed. See kuldne tund annab alati häid tulemusi). Lisaks tuli viimasel hetkel tuhinaga mäe ümber udu. Turvamees ainult vaatas ja muigas: "And there is the famous Holmenkollen fog. Every evening, same time, same fog...."




...Homseni;)

1 comment:

  1. Neljas pilt on mõnus, kui ainult oleks veel selge ilm ja päike (Y)

    ReplyDelete