Friday, February 25, 2011

Suusatajad tõmbasid uttu!

Eilse Vabariigi aastapäeva auks lubasin endale eile ühe õlle. Seda 180 krooni eest. Poolikute lonksudega pidi jooma, et hinnaline märjuke liiga kiiresti otsa ei saaks.

Enne eilse sprindi algust käisime kolleegidega raja läbi. Kohad, kus oleks tahtnud pildistada, olid fotograafidele keelatud ning kohad, kus oli lubatud pildistada olid väga kehvad. Seega ainuke reaalne variant oli finišh.

Finišhi pildid on igavad ja kõikidel sarnased. Sestap ei tahakski eilseid pilte eriti eksponeerida.



(Marit Björgen võidab finaalis. Tore pilt, ent umbes 30 fotograafi said sama kaadri)


(Finišhi joonele paigaldatud remote kaamera andis eile vaid ühe OK kaadri. Sellise pildi said umbes 6fotograafi- juba parem!)

Rääkisin fotograafidele tehtavatest piirangutest ka kolleeg Kari Kuukkaga. Leidsime, et iga aasta viiakse piirdeaiad aina kaugemale ja piirangud on üha karmimad. Kari rääkis, et Garmisch Partenkirchen'i slallirajal oli aastaid tagasi normaalseks pildistamiseks vaja 400mm objektiivi. Siis juba 600mm ja see aasta olid aiad nii kaugel, et ilma 800mm objektiivita seal hakkama ei saanud.

Rajale lähemale pääsevad vaid alaliite fotodega varustavad lepingulised agentuurid, kellelt ka kõik teised "peaksid" pilte ostma. Ka kaamera tootjad saavad kõvasti pappi juurde, kui fotograafid 800mm objektiive (180 000eeku) ostma peavad. Kokkuvõttes on kreatiivsus piiratud, pildid on kõigil sarnased, Canon ja agentuurid saavad rikkamaks.. Vandenõu teooria!?

Täna oli hoopis huvitavam päev kui eile, sest kogu Holmenkollenit kattis tihe udu. Kui paljud fotograafid vigisesid, kuna keeruline on läbi udu pildistada, siis mina kasutasin võimalust teha huvitavaid kaadreid.









Homseni;)

1 comment:

  1. Hey -

    really like your jumping pics; sorry I don't read that well Estonian, but I thing I more or less understood your post.
    Thank you for sharing the idea today ; got a good picture for tomorrows paper.

    K

    ReplyDelete