Thursday, April 2, 2009

Mida tähendab 2,5 sekundit fotograafile..

Eelmise postituse lõpus mainisin naljaga, et ootan järgmist mängu ja proovin Kullamäe viimase sekundi võidukorvi peale saada. Kohe tuli ka kommentaar: "Unista edasi Kullamäe kolmesest, Kalev sõidab jälle Rockist üle...." 

Mina unistasin Kullamäe kolmesest aga kas keegi julges unistada Tanoka kolmesest??

Kui mängu lõpuni jäävad mõned sekundid ja vahe on minimaalne, siis iga spordifänni süda hakkab puperdama, käelabad higistama jne. Ärevuse tipphetk on ka fotograafidel. Kui keegi viimasel sekundil võidukorvi suudab visata, ei ole antud võimalust seda pildistamata jätta. PILT PEAB OLEMA OLEMAS.

Viimasel minutilisel vaheajal sättisin minagi end valmis võidukorvi peale saama.
1) Raw faili asemel (mida ma tavaliselt kasutan) muutsin formaadi jpeg-i peale. Siis ei saa kaamera puhver nii kiiresti täis ja pildistada saab rohkem ja kiiremini.
2) Asusin äärejoonele, täpselt korvi alla, et saada sümmeetriline pildistamisnurk.
3) Võtsin kaamera horisontaalselt kätte (tavaliselt pildistatakse kossu vertikaal formaadis)
4) Kui aeg kätte jõudis tulistasin nagu loom... (Viskest kuni külakuhjani 250 kaadrit)
















PS! Kas mõnel teisel lehel on üldse võidukorv peal?? EPLi ja Postimehe online külgedel seda viske hetke küll näha ei ole....

7 comments:

  1. Mina, kui tulihingeline Rocki fänn pean ütlema, et sinu pildid mängudest ja Rocki palluritest oli võrratud. Peale igat tähtsamat mängu tulen su blogisse piiluma, et mis pildile on jäänud. Peale Rocki on mul au olla ka sinu piltide fänn! :)
    Jõudu ja jaksu:)

    ReplyDelete
  2. Head pildid!

    Tanoka viske juures jäi juba laivis silma, kui hea tehnikaga viskas, kuigi oli tema tavapärasest range'st selgelt väljas. Väga ilus viskeliigutus, ilmselt Kullamäegi nõustuks.

    Ja teine asi piltidelt, kuigi vise kauge, oli Fox ikka väga lähedal. Teeb seda viset veelgi väärtuslikumaks.

    ReplyDelete
  3. Väga hea töö nende piltidega ja mullegi tundub, et sa olid ainus, kes viimase viske peale sai, sest teisteski lehtedes sinu tehtud pilt. Mis on muidugi väga üllatav, kuid samavõrd kiitev tulemus.

    Beardi kolmene oli muidugi 2.06 pika mehe jaoks täiesti normaalne ja veidi kaugemalt kui üle ookeani see joon asub. Meenus kohe Timi tehtu eelmiste play-offide ajal, mis Spursi ja Sunsi mängu seisu viigistas ning Spursi sisuliselt edasi viis.

    Aga väga super mäng oli, kuigi tuli raadiost kuulata, sest jalgpall on kõige lahedam.

    Lõpetuseks kaks küssi: kui Rocki plaan õnnestunuks ja viimane vise olnuks alley grusiinile, kas sa oleks selle lähedalt peale saanud ehk kas sa kruttisid kaugust või oligi see Beardi plaan obje. maksimum?

    Ja teiseks: kas palli kukkumist korvi pole - sest plaan (viske oma) on ju suurepärane ja ideaalselt sobiv?

    ReplyDelete
  4. Suur tänu kommentaaride eest. Nii hea on lugeda, et keegi ikka luurab mu blogis ja et kogu see kupatus kedagi liigutab.

    Kui alley oleks õnnestunud oleks asi läinud joppamise peale. Minust ei oleks enam palju sõltunud. Kui keegi oleks ette jäänud, poleks pilti saanud.

    Kuna olen kossu ise üle kümne aasta mänginud, siis sisemine fiiling ütles, et sealt puntrast katete tagant peaks keegi kolmesele vabanema. Nii läkski, ent Tanoka peale ei oleks küll panustanud.

    Palli kukkumist korvi peale ei saanud. Kuigi pildistan 8kaadrit sekundis oli palli kukkumine nii kiire, et peale ei jäänud. Aga kokkuvõttes lõpp hea kõik hea.

    Rock võiks BBLi kinni panna..

    ReplyDelete
  5. Väga head pildid. Aitäh!. Rock on PARIM.
    Aga sa ütlesid, et sul tuli 250 pilti. Äkki on sul veel emotsionaalseid pilte üles panna :-) Õudsalt tahaks näha. Aitäh!

    ReplyDelete
  6. Ok, võin nädalavahetusel veel ühe postituse antud mängust teha. Mõned teised pildid varasematest veerandaegadest näiteks.

    ReplyDelete