Tuesday, April 28, 2009

Nii ja naa..



Tartu Rocki Balti liiga final 4, kaotus Žalgirisele ja võit ASKi üle... Kokku kolmas koht.

Kumb oleks olnud parem, kas kaotada finaalis ja saavutada BBLi teine koht (kaotusega) või lõpetada võiduga ja võtta pronks??

Tartu Rocki saavutus BBLis on muidugi märkimisväärne. Kottisime lätlasi (mis on põhiline) ning saavutasime esimest korda nii kõrge koha. Siiski jäi esimesest mängust midagi kripeldama- napilt oleks võinud ka teisiti minna. Pika nukrutsemise järel peab siiski tõdema, et üle oma varju ei hüppa. Leedukad on leedukad. Kui neil korvpalli poleks, oleks nad isegi mõttetum rahvus, kui kuuevarbalised. Seega maailma ühe parima korvpalliriigi parimate klubide vastu meie hammas ei hakka... veel!

Mängu lõpus olid Rocki mängijad sama dilemma ees.. Kas olla õnnelikud? Rõõm oli kuidagi tehislik ning silmades peegeldus eelmine mäng (võrrelgem emotsiooni peale võitu Permi või Samaara üle eelmisel hooajal või selle hooaja otsustavad võidud Cramo üle). Lootused olid ju kõrgemad. 

Pildistamise kohalt kiidaksin Tartu saali. Valgus oli hea. Vanas hallis iso1600, f2.8, 1/320sek vastu sai seekord panna iso1250, f4.0, 1/400sek, millest lehele pildistamiseks täiesti piisab. Õige särituse puhul ei jää tumedatesse aladesse kuigi palju müra ning kinnisema avaga saab sügavusteravust suurendada (st rohkem pilte on teravad, sest vale fookuse puhul on objekt ikka teravas alas). 1/400sekundise säriga ei teki "väristamise" probleemi (vähemalt 70-200mm objektiiviga). 300mm objektiiviga suurendasin säri 1/500sekundile ning ava keerasin selle võrra lahtisemaks.






Mängulistest olukordadest õnnestus emotsioonipuraka pildid kätte saada. Autasustamine seevastu nii kaasakiskuvaid pilte ei pakkunud.





Mäng ise seevastu pakkus nii mõndagi..



Vabandan Rocki fännide ees, et postituse nii hilja lisasin. Põhjuseks metsik organiseerimine Rocki ja Kalevi tantsutüdrukute pildistamiseks ning koolitöö ettetegemine enne õppeaasta lõppu USAsse minemiseks.

No comments:

Post a Comment