Monday, April 13, 2009

200 lehekülge lahedaid pilte- tekst viieaastasele.

Raamatute kullakaevandustes puurides on mul keel suu nurgast väljas ning "add to cart" nupp helendab vastupandamatult iga kirjutise kõrval. Saidid, kus reaalselt loetavaid raamatuid on ja arvustatakse on http://www.sportsshooter.com/education/bookshelf.html ja http://strobist.blogspot.com/2006/04/strobist-bookshelf.html ja http://www.amazon.com/Photography-Bookshelf/lm/R20Q4KTUI0AD1N.

Apollod ja Rahva Raamatud võivad oma fotoraamatutega seenele käia- otseses mõttes mahuksid kõik lugemist väärivad raamatud seenelise vihmakeebi põuetaskusse. Oleneb muidugi tasku suurusest.

Suur ja kõikvõimas USA toodab ainsana loetavat kraami. Raamatute hulk ja kvaliteet on
kahjuks kaks täiesti erinevat asja. "Photography for dummies," liiki kuuluvate isenditega ei ole ju midagi peale hakata. Oleks ahiküte, kasvaks ka sääraste raamatute väärtus..

Sattusingi jupp aega tagasi, raamaturännakute käigus Andy Steele'i teose peale. "Sport & Action, The World's Top Photographers' Workshops" tundus alguses huvitav.

Väidetavalt sisaldas raamat häid pilte ja huvitavaid nõuandeid (Tips and Tricks stiilis). Tõsi, pildid on teoses väga vahvad. Kajastatud on vormelit (Charles Coates), poksi (John Gichigi), pesapalli (Jed Jacobsohn), ragbit (Dave Rogers), jalgrattasõitu (Seb Rogers), metsikut loodust (Andy Rouse), korvpalli (Ezra Shaw) ning nipet-näpet muid spordialasid. Peatükid on jaotatud fotograafide/alade kaupa ning püstitatud küsimus-vastus stiilis.
Küsimused, mida oma ala proffidelt raamatus küsitakse:

Andy Steele: What was your first-ever camera?
What things do you enjoy most about your job?
Do you prefer film on digital?

Esimesest leheküljest edasi ma teksti enam ei lugenud. Kui intervjueerija küsib maailma tippfotograafidelt küsimusi, mida mult küsitakse purjus korvpallifännide poolt mängude poolajal ("Kuule, fotograaf, kui kaugele su kaamera suumib?", "Kuule, fotograaf, mitu pilti tegid?" jne.) siis sorri, kui ma sellist infot tahan, ostaksin midagi "Photography for Dummies," seeriast.

Oma hinda raamat ei väärinud- WCs on pildivaatamist küll, ent sellise raamatu eest sadasid kroone välja käia...

PS! Täna lähen pildistama endist ujujat, kes pintsak seljas vanu häid aegu meelde tuletab. Stay tuned!!

No comments:

Post a Comment