Tuesday, October 18, 2011

Miljard e-maili

Location: Sydney, NSW, Australia.

See sai selgeks üle poole aasta tagasi. Piletid said ostetud, otsus oli tehtud. Mis edasi?

Oli vaja leida kohalikke kontakte, kes mind töö leidmisel aitaksid. Aga kes see mingit Eesti oinast ikka aidata tahab? Seega ülesanne number üks oli näidata ennast mitteoinana, ehk esindusliku, professionaalse, standarditele vastava tippfotograafina.

Paar kuud vaba päeva nägemata, kirjutasin kokku piinlikuseni viimistletud CV (Tänks Viljar, Jaan), tegin uue esinduslikuma kodulehe (Tänks Ahto, Tarmo, Mihkel-Markus, Tairo, Oskari), valmistasin põhjaliku, ent minimalistliku "Photographer from Estonia!" tutvustava e-kirja (Tänks Ott) ning üsna peagi teadis pool Austraaliat, et mina olen sinna teel.

Tegelikult otsisin üles kõikide ajalehtede fotobosside emailid, kõikide suuremate agentuuride parimad fotograafid ning bossid ning parimad vabakutselised fotograafi ja saatsin neile "Photographer from Estonia!" maili, milles tutvustasin ennast paari (maailma parima) lausega, lisasin lingid kodulehele ning attachisin CV. Kokku läks lendu umbes 60-emaili...


..ja vastuseid tuli 4... Holy shit!!

Esimesena vastas www.sportsshooter.com ist leitud fotograaf Chris, kes oli nõus Sydneys kohtuma. Teiseks vastas Getty Imagesi fotoboss Stuart Hannagan, kes oli nõus novembris kohtuma. Kolmandana vastas mingi põlluharijate ajalehe toimetaja, kes väitis, et minu mail Austraalia ühele suurimale ajalehele (Sydney Morning Herald) oli lõpuks temani jõudnud. Tööd tal ei olevat, ent õlle võiks kuskil teha. Okeii.. Viimasena vastas pisikese spordifoto agentuuri omanik, kellel tööd ei olnud, ent soovitas mõnda inimest. Kokkuvõttes, vähemalt Austraalias mailidele keegi vastata ei viitsi. Olukord oli nukker...

..kuni paar nädalat tagasi koksas mailboksi kaks maili:

1) PHOTO CALL: Australia's most prestigious landscape art award, The Paddington Art Prize to announce $20,000 winner TOMORROW, October 5.

2) Please find attached the MEDIA CALL for the Paspaley New Collection Launch being held tomorrow night (Wednesday 5 October, 2011) at The Residence in Redfern.

Varsti on proloog läbi ja asun asja juurde...

2 comments:

  1. Mujal maailmas on igasuguste promode ja asjade saatmine vähe rohkem levinud, kui Eestis. Et sulle 4 inimest vastas 60st on minu meelest väga hea tulemus! Ma arvan, et suuremad ajalehed/ajakirjad saavad selliseid kirju tosina jagu päevas.
    Edu sulle teisel pool maakera, hakkan su tegemistel silma peal siis hoidma.

    ReplyDelete
  2. Aga äkki avaldaksid ka oma lakoonilise ent lööva tutvustuskirja? Oleks kah heaks õpetlikuks materjaliks, niikuinii see saladus ju pole, kui seda nii palju välja läks...

    ReplyDelete