Sunday, May 2, 2010

Rohkem ilu vähem kossu!

Kossust hakkab kopp ette tekkima. Keegi eriti mu postitusi ei kommenteeri, tea, kas keegi siia enam satub. Teeme mittekorvpalli postituse ka.

See nädal tegi leht loo maastikuratturist Grete Treierist. Teine laps ja comeback siis teemaks.
Tartu Toomemäe kevadelembeline fotosessioon läks kenasti. Laps jäi ilusti pildile ja kõik oli tore.

Sessiooni lõpus tegin veel mõningaid kaadreid tuleviku jaoks. Seletaksin ühte lahedat tehnikat, millega saab pildile kiirust ja dünaamikat. Nimelt kui säriaeg venitada pikemaks kui 1/30, saab kaamera liigutamisega pildi väga siiruviiruliseks. Pildistatav jääks siis samuti ebamääraselt ebateravaks. Seda viga annab lahendada välguga.

Juhtmega ühendatud välk annab objektile kindlad kontuurid ning taust hakkab tiirlema, sest välk nii kaugele "feeze'ima" ei levi. Selle pildi puhul siis keerasin kaamerat ning suunasin välgu Grete peale. Tulemus siis säärane:


Ja nunnud pildid..


PS! Kõik sportlased võiks nii mõnnalt fotograafiga suhelda. Koostöö toimib ja mõlemad on häpid. Hea meelega saatsin vastutasuks Gretele ka pildid.


Okei kossust ka siis ikkagi. Mäng oli vinge. Tarvas näitas, et tegu pole mingite tutulutudega. Tegu on meeskonnaga, kes võib teha ajalugu ja võtta gigantidelt meistritiitel. Esimese mängu kaotanud Rock peab hakkama KORVPALLI mängima, et "heade mõtete linnale" halbu mõtteid ei tekiks. Mõned pildid:

(No kuidaaass???)

(Duubelmüürsepp)

(No kuidaaass??)

Aitab tänaseks.

2 comments:

  1. Oi kuidas lootsin, et saad kaks Martinit korraga kaadrisse. Saidki! Mina rahul.

    ReplyDelete
  2. ja ma lootsin, et läheb see pilt ka sisse, kus lepiku kolmene, seljatagant peale saadud. ohtulehe lehel nägin seda, SUPER oli see.

    ReplyDelete