Tuesday, November 2, 2010

Miks siblida?

Kuna ma viimased kolm nädalat olen pildistanud vaid oma telefoniga ja üldiselt oma katkist jalgas, siis selleks, et blogi lugejad ära ei kaoks kaevaksin ülesse ühe vana kuid tähtsa teema. Selleks on informeerivate taustade otsimine spordis.

Kindlasti olete näinud kossu mängudel fotograafe, kes istuvad terve mängu jooksul ainult väljaku ühes nurgas. Mis tähendab seda, et nende piltidel on vaid üks taust. Lisaks olete kindlasti kunagi näinud fotograafe, kes arusaamatult ringi siblivad. Sarnaselt kettaheite sektorile on olemas fotograafias ka tausta sektor. Kui spotlane jääb teist 10m kaugusele ja sobiv taust on temast 30m taga pool, siis rabelemine ongi selleks, et mõlemad jääksid pildistamissektorisse. See tähendab, et nii sportlane, kui ka sobiv taust on sama pildi peal.

See kehtib muidugi fotograafia puhul ka üldiselt, ent vajad rohkem tõmblemist ning actioni ette nägemist spordi fotos.

Mõned näited :



(Aleksander Tammerti intervjuu Park hotellis, Tammert vaatas mind väga imelikult kui ma temast kaks meetrit eemal kõhuli viskasin. Kui pilt lehes ilmus, sai ta aru, miks ma nii tegin.. Õues lehvisid Eesti lipud)


(Ülee-eelmise aasta finaalseeria Pere Leiva ja Selveri vahel. Kolme võiduni peetava seeria teine mäng lõppes Selveri 3:0 võiduga.. Ja see plakat taustal ei sattunud sinna kogemata..)


(Flora kaotus Balti liigas. Lihtsalt nukra mehe pilt on informeeriv, ent suur F täht taustal annab kindlasti infot juurde..)


(Miks Kullamäe käega lööb? Seda on ju näha esiplaanil... Aasta oli siis 2007)


(Fotograafid ei käi pintsakus ja viigipükstes sest ma ei saa tartaani jälgi isegi oma T-särgilt ja teksadelt maha...Justin Gatlin, kõhuli tartaanil olles pildistatud. Rahvas taustal. Ilus värv.)


(Ja kui etteplaneeritud taustal juhtub oluline hetk, siis saage tuttavaks, see on aasta spordi foto 2007!)

Varsti hakkan jälle kaameraga ringi jooksma.. Mõned päevad vaid jäänud paranemiseni..

No comments:

Post a Comment