Friday, April 16, 2010

Peaaegu... aga mitte päris...

Täna mängust ei räägiks. Räägiks hoopis nõmedustest...

Saali läksin kolm tundi varem. Seda selleks, et paigaldada kossu laua taha remote kaamera. Manftotto magic arm kinnitatuna laua konstruktsiooni külge manfrotto super clampiga hoidis kaamerat. Teravuse ja särid panin käsitsi enne mängu paika.

Oi blin, kuidas ma higistasin, kui Rocki pallurid soojendusel rämedaid donke uhasid. Kaamera võdises nieet... Jube!! Nagu oleks poistel sportlik võistlus- kes suudab kaamera alla kukutada. Õnneks ei õnnestunud. Seekord.

Minu käes oleva kaamera peal oli PocketWizard MultiMax saatja ja laua taga oleva kaamera peal siis vastuvõtja. Kui mina oma kaamera nuppu vajutasin, klõpsas ka teine kaamera. See selgitab päris hästi, miks ma täna 1800 pilti tegin.

Piltide hulk ei tähenda aga kahjuks kvaliteeti. Kvaliteedi viis alla ka tõsiasi, et käes olev kaamera oli EOS 1 D mark 3, mille teravustamisprobleemid on fotograafide ajusid keppinud mitmeid aastaid. Nusberdasin minagi terve mäng. Kompenseerisin teravust ette, komperseerisin taha aga kurat, keskele ei suutnud ära kompenseerida.

Ka laua taga oleva kaamera teravustasin veidi liiga lähedale. Pildid on kergelt udused. Esimene kord, seega natukene päästab. Aga pildid on sitad, tunnistan ja vabandan ajakirjanike ees, kes peavad seda paska lehte panema. Sorri, järgmine kord olen targem. Panen korvikaameraka mark3-e ning selle teravuse kaugemale ja pildistan ise enda kaameraga, mitte laenatud keppkaameraga.

Mõned näited:

(Kaamera siis üleval vasakul)



(Kaader käest)

(Kaader laua tagant)



Ja mõned pildid, mis sobivad mu kirumisega hästi kokku...




Vott nii!

3 comments:

  1. AA.. Ja must paber obje ees väldib klaasil olevaid peegeldusi. Kontrast suureneb.

    ReplyDelete
  2. Kas kellegi käest oli vaja luba ka saada, et see kaamera sinna panna või lihtsalt läksid ja panid?

    ReplyDelete
  3. Põhimõtteliselt käisin mingi kuu aega tagasi Karel Loidega jubinaid testimas. Arutasime asja läbi, mis ja kuidas.
    Ja pm kedagi see kaamera seal ei sega. Loide vist rääkis suurhalli staffile ära, mis ja kuidas. Seega no problemo. Aga turvaline peab kogu asi olema. Mingi enda aretatud vidinatega ei soovitaks asja ajada. Ja kui õiged originaalvidinad olemas, siis turvakaablid ja rämedalt duck teipi igale poole seiftiks.

    ReplyDelete