Monday, April 5, 2010

Fotograaf leiab pesumodelli jaoks alati aega!

(telefon heliseb)
Mina: Halloo!?
Fototoimetuse juhataja: Tsau! Kas sa tööd saad täna teha?
Mina: Hmm.. Eriti ei saa, suht kiire on.. aga mis töö on?
Fototoimetuse juhataja: Pesumodell erilehe jaoks...
Mina: Okei, saan ikka, millal.....

Selline oli eelmise nädala alguses tehtud kõne. Olgugi, et mul oli samal ajal pingeline heli kursus.. Pesus naisi võib pildistada iga kell.



Modell oli Lea, pildistamine toimus Viljandi mnt äärses Uuesalu elamurajooni näidismajas ja pildistada oli vaja erinevate firmade pesu.

Kiiret polnud ei minul, Leal ega ajalehel, seega sai asja rahulikult võtta. Rahulikult sai tausta ja sellega sobivad pesu valida, valgused sai ükshaaval üles sättida ja pildistada võis pikalt ja peensusteni. Kokku kestis sessioon 4tunni kanti ja tulemused olid täitsa mõnusad.

Valgusskeem siis selline:


Alustasin kaadriga, kus välke ei kasutanud. Sellega mõõtsin ambienti (olemasoleva valguse). Seda selleks, et kamina leek taustal ilusti näha jääks. Lea jäi sellel pildil meelega umbes -2EV alasärisse.

(1/50sek, iso100, f3.5)

Teiseks panin paika fill/täite valguse, mis tõi Lea -2EV alasärist -1EV alasärisse. Ehk täitis tumedad varjud. Selleks kasutasin oma hotshoe välku, mille lasin lakke. (skeemil number 4)




Kolmandaks paigutasin valge vihmavarju Henseli välguga, mis oli põhivalguseks, kaamerast paremale. See tõi Lea normaalsesse särisse ja varju peegeldus tõi Leale sära silma. (skeemil nr 1.)




Kolmandaks lisasin esimese hair/contra/rim valguse Lea taha, kaamerast paremale, mis eraldab Lead taustast. Selleks kasutasin strip softbox'i Henseli välguga. (skeemil nr 2.)




Kõik valgused ükshaaval testitud, panin kõik välgud korraga tööle (hiljem lisasin kaamerast vasakule, Lea taha ühe rim/contra/hair valguse juurde, skeemil nr.3) ja tulemused siis sellised:

(Pildile klõpsides avaneb pilt täisresolutsiooniga!!)

(Pildile klõpsides avaneb pilt täisresolutsiooniga!!)





(Tausta sain siniseks nii, et lisasin põhi ja täitevalgusele 1/1CTO oranši kile ja valgusbalansi settingu muutsin tungsteniks ehk hõõglambiks. Oranš läheb valgeks, valge siniseks... Key color shifting!)





Hiljem modifitseerisin oma skeemi vasakule paremale, üles alla jnejne. Kokkuvõttes on skeem igal pildil põhimõtteliselt sama. Thats it. Küsimusi??

2 comments:

  1. Pole enda jaoks Key Shifting teemat väga lahti mõtestanud kuigi juba tükk aaega tagasi geelfitrid soetatud sai.. Seega ma tänan selle temaatika eest. Samas on alati tore näha erinevaid portatiivseid valguslahendusi töös. :)

    ReplyDelete
  2. Valguse teema ülipro aga modelli näoilmete ja poosidega oleks võinud tegeleda veidi rohkem.

    ReplyDelete