Saturday, January 7, 2012

Kaia Kanepi. See on võit!


Tänane algas vaikselt. Finaalilõhn oli juba hommikul ninas, seega erilist võitlust eelnevate mängudega ei pidanud. Võtsin rahulikult ühesõnaga.

Meeste poolfinaali pildistades märkasin teisel tribüüni teisel korrusel olevat kaitseklaasi, millesse päike tagant peale paistis. Sättisin klaasist murduva valguse täpselt õigesse kohta ning kaamerat sentimeetri kaupa üles, alla liigutades sain valida, millist värvi spektrist kasutada tahan. Andy Murray puhul nõksutasin ennast kollase peale.



Ja Bernard Tomici puhul valisin oranži:




Mäng ise oli lahjavõitu. Nagu Austraalia sinep. Paar head kaadrit siiski sain.




(Kotis! Homne finaal tõotab tulla sarnaselt lahja.. Kahjuks..)

Ja siis algas Kaia mäng. Enne mängu organiseeriti just mind mündiviset pildistama. Ehk olin ainukene fotograaf, täismaja areeni keskel ja Hantuchova ja Kanepi poseerisid ainult mulle koos mündiviskajaga (pool või pall). Saalis valitses vaikus ja 5tuhat inimest kuulsid ainult minu katiku klõbinat. Päris huvitav tunne oli.

Mäng ise, oli kehva, sest sai kuradi kiiresti läbi. Peab Kaiale mainima, et ta ikka kolmanda geimi ka mängiks. Mängu jooksul, mida me kolmekesi SMP fotograafidega pildistasime ei jõudnudki suurt midagi teha.






Aga ega Martinsonid ilma leiutamata ei saa. Nikoni menüüs on selline põnev asi nagu "multiple exposure" (mitmekordne säritus). Filmiajal oli seda lihtne teha. Tegid pildi aga filmi edasi ei kerinud. Tegid samale kaadrile uue särituse. Ja seda nii palju kui süda lustis. Sama süsteemi kasutasin ka täna, aint et digitaalselt ja Nikoniga (Canonil seda varianti pole). Piltide arvuks panin 5 ja kaamera kleepis kõik kaadrid ühele failile. Photoshoppi selleks ei kasutanud. Midagi uut.




Turniiri alguses tegin Kaiaga nalja, öeldes tsau asemel, et "finaalis näeme!" ja etskae...





Ja moosivarga näoga (Silver Karjuse otsene tsitaat) Kaia vaatas mulle alati sõbralikult, mõnusalt kaadrisse.



Ja ega Kaia mu pilte niisama ei saa. Vastutasuks sain temaga teha eksklusiiv pildistamise karikaga. Ja seda kohe peale mängu lõppu. Getty fotograafid, kes meie kõrval tiksuvad, vaatasid neid kaadreid keeled ripakil.





Kell on 1 öösel. Oli hea päev, ent surnd on olla. Külastage siis ikka www.smpimages.com lehte ka. Seal kõik pildid mis täna tehtud. Head ööd!

1 comment:

  1. Vaata kui tore, Kaia aitab edasi Eesti tennist ja Eesti fotograafe.

    ReplyDelete