Sunday, July 4, 2010

-1, +1

See nädal tõi spordisõpradele ühe halva ja ühe hea uudise. Alustame halvast.

Nimelt ütles Kristina Smigun-Vähi avalikkusele, et lõpetab tippsportlase karjääri. Pressi miitingul oma kõne ajal tekkisid Kiku silmanurkadesse pisarad. Tegelikult tekkisid pisarad ka ajakirjanike, fotograafide ja kindlasti paljude televaatajate silmadesse. Nii palju medaleid, nii palju häid emotsioone ning nii kuratlikult palju superhäid pilte..





Kristina teadis alati, mida fotograafid tahavad. Finishijoonel viskas rusikad õnnekarjatuse saatel võidukalt taevapoole. Kaotuse puhul loopis suuski ning oli väga tujust ära. Ta ei hoidnud oma emotsioone tagasi- ta teadis, et meil on vaja "pilt" kätte saada.

(Miks pidi keset intervjuusid Kiku lapse kätte võtma ning talle musi andma?? Aga loomulikult selleks, et fotograafid "pildi" kätte saaks!!)


Selliseid inimesi ei ole sportlaste hulgas kalhjuks palju. On terve hunnik keskpäraseid ja võitjaid, kes "pilti" ei paku. Mäletagem Erki Noolt, kes alati emotsioonid fotograafide suunas välja elas. (Soojendusel tsekkis Nool välja, kus põhiliselt fotograafid on). Meenutame Gert Kullamäed, kes tantsis peale otsustavaid kolmeseid. Thats the way to do it! Kokkuvõttes kahju, et üks selline särav tegelane spordist eemale jääb. Aga loodus tühja kohta ei salli...

...Eile võitis 14aastane (!!!) Anett Kontaveit tennise meistrikatel Margit Rüütlit. Neiu karjus, kui pika pallivahetuse järel punkti lõi, neiu loopis reketit, kui midagi kehvasti läks. Tema mängudele tuleb suuremad mälukaardid kaasa võtta, sest häid pilte tuleb kui Vändrast saelaudu. Olgugi, et suusatamise ajad on mõneks ajaks möödas, on tulemas uusi noori tegijaid, kellest on näha, et tulevad SPORTLASED.


(Seda pilti ajasin taga mitu geimi. Nimelt tahtsin täpselt tabada löögijärgset tolmupilve reketist, mis sellel pildil ka kenasti välja paistab)




(Seda kaadrit ajasin taga ka mitu geimi. Point siis sellest, et need mummud paremal on meistrikarika peegeldused..)

(Margit Rüütel peale kaotust)




Ajakirjanikuga 5min tagasi tehtud kõne sisaldas lauseid, et noortega tuleb algusest peale hästi läbi saada, sest kirjutame neist ju järgmised 20aastat. Ta pidas eelkõige silmas Rain Veidemani ja Anett Kontaveiti. Loodame, et noorsportlased saavad aru meie tööst ning aitavad meid. Kui nemad teevad meile töö lihtsamaks, siis oleme meie ka tolerantsemad. Kui koostöö sujub on tulemused tunduvalt paremad.

Senini on noored (Veideman ja Kontaveit) käitunud super hästi. Täpselt nii nagu omal ajal Nool, Smigun ja Kullamäe. Loodame, et nad jätkavad samamoodi ning saavad aru, kui mõnikord PÕHJUSEGA(!!!) natuke halvemas toonis nende tegevusi kajastatakse. Kui nemad teevad oma tööd hästi pole meil ka põhjus midagi halvasti kirjutada või nõmedaid pilte lehte panna.

Peale tänast paarismängu matši oli Anett valmis mõneks minutiks pildistamiseks. Neiu oli rõõmus, sõbralik ning kõigele lisaks väga kena. Mingeid probleeme ei tekkinud ning algus sportlase ja meedia sõbralikule suhtele on tehtud:



(Veits palju teksti aga kes lugeda ei viitsi saab lihtsalt pilte sirvida. PS, imelik vaikus on kommentaarides, kas keegi üldse jälgib mu blogi või päevitavad kõik päevad läbi rannas??)

7 comments:

  1. Jälgin jälgin ja rannas ei käi :-)

    ReplyDelete
  2. jõuab igale rindele. nii randa kui siia =)

    ReplyDelete
  3. jälgib jah :). ka rannas kui vaja. Aga pildid on väga head, nagu alati.

    ReplyDelete
  4. :) Kõigil blogijatel samad probleemid,kas keegi ikka veel jälgib ka? :) Minu esimene sissekanne, kuigi käin juba ammu ammu iganädalaselt piilumas, Ilusad pildid ja harivad stoorid. Edu!

    ReplyDelete
  5. Lahe, et külastajaid ikka jagub. Kommentaarid ja küsimused ja arvamused on kõik väga teretulnud.

    ReplyDelete
  6. Mina olen isegi rannas su blogi lugenud!
    väga huvitav on jälgida su õpetusi osades postitustes kuidas-miks-mispärast selline pilt.

    ReplyDelete