Tuesday, June 1, 2010

Midagi ilusat!

Tartu Kõrgema kunstikooli fotoosakonna hindamised on selleks aastaks läbi. Tööd on seinalt maha võetud ja hinded on käes. Kõige toredam oli kehalise identiteedi kursus- lühidalt öeldes- akt.

Koolile pildistamisega on see asi, et nende piltidega pole hiljem midagi peale hakata, seega akti puhul proovisin midagi enamat. Pildistasin vanalinnas 5tärni hotellis ning 6x7 filmi, Mamiya laiformaat kaameraga. Seda selleks, et hiljem pildid a2 suuruses välja trükkida ja kasvõi koju seinale panna.

(Mamiya RZ67)


Päev varem vaatasin hotelli ruumid üle, skitseerisin ideed. Järgmine päev tulin kohale tunnikene varem kui modell ning koostasin lõpliku plaani. Kus pildistan, kuidas pildistan, kuidas valgustan, miks valgustan, kuidas kadreerin, millise filmiga jne.

Üks kaader tähendas üht a4 paberit täis kritseldusi ja põhiinfot skitseeringutega. Modell tuli, sättis end õigesse kohta ning ilma pikema jututa hakkasin klõpsima. Eeltöö oli juba tehtud.

Pildistamine kestis pisut üle kahe tunni ning vääris hindamistel "B-d." Seda aga hoopis kolmandatel põhjustel. Nimelt mind ennast hindamistel ei olnud jne.. Ja kokkuvõttes, ega ma koolis hinnete pärast ei käi..






Valgusest nii palju, et mustvalge puhul proovisin kasutada välke, et imiteerida loomulikku valgust. Lisaks kasutasin vaid kahte välku ning ei mingeid vihmavarje ega muid vidinaid. Karm ja terav valgus tegi pildid huvitavaks. Kui tahad midagi huvitavaks teha, siis ära sellest kõike valgusta. Jäta mõned alad salakavalasse pimedusse...

2 comments:

  1. Hästi-hästi ilusad pildid on! :) Super töö! Tahaks ise ka kunagi nii ilusaid pilte vormistada nagu Sina oled seda teinud =)

    ReplyDelete