Tuesday, January 27, 2009

Otepää MK- tühjus, lumi, action, pilgud..

Esiteks, Otepää MK on minu silmis läbi aegade parim murdmaasuusa võistlus. Rahvast on metsikult (metsad on rahvastatud), figureerivad Eesti sportlased, melu on võimas, loodus on naturaalne.. Ilmgi on "huvitav" (alati sajab...)

Kõikide fotode põhialuseks on taust! Tausta on Otepääl rohkem, kui küll. Kõik eeldused headeks kaadriteks on olemas. Samas ei saa hurraaga peale lennata ja valimatult klõpsima hakata. Tuleb teha valikuid. "Üks hea kaader on kordi parem, kui kümme kesist!"

1. Tühjus. Lumise ilmaga ei ole tegelikult olemas täielikku tühjust. Lumi sajab ja annab ruumikale kaadrile nauditavat infot. Tekib sumisev lumine meeleolu.



2. Kui pildistada Veerpalut või Maed, siis ei ole meil vaja keskenduda nende näole, kehale.. Kõik eestlased teavad, kes ja millised nad on. (Me eristaksime isegi Veerpalu põlve sadade hulgast) Seega tulekski mängida pigem tausta peale, jättes suusataja ise piskeseks täpiks. Vinge publik, sadade eesti lippude ja rõõmsate nägudega.. Sellest piisab!



3. Pilgud. Läbi lume sahiseva sportlase pilk ei ole palju ütlev. Silmad peegeldavad meeleolu aga mitte siis, kui su pulss on 170 lööki minutis. (170 pulsiga keskenduks minu pilk valgusele tunneli lõpus) Seega on pilgupüüdmise parim koht stardiks valmistumisel ja sõidust taastumisel.



(Stardi/finishi paigas on tihti ka mõtlikud treenerid...)

4. Action!! Kui eestlastel on mingigi võimalus võita, siis on "must have" kaadrid just viimasest pingutusest. Lõpuspurdist finishis- näiteks. Finishiga on veel see hea asi, et kui meie mees võidab, siis lendavad rusikad taeva poole. Kui ei võida on mossitamist täie raha eest. Seekord me ei võitnud..
(..kuigi üritasime)



Ootame pikisilmi järgmist Otepää MK etappi!!

No comments:

Post a Comment