Monday, September 29, 2008

Surmaga silmitsi vol.2

Viies märts, 2006 aastal. Asun Vasaloppeti, mis on maailma suurim suusamaraton, stardis. 1922aastast peale on sõidetud Säleni ja Mora vahelist rohkem kui 90 kilomeetrist maratoni. Seekord oli stardis rohkem kui 40tuhat osavõtjat.

Väljas oli umbes 10 miinuskraadi ning jõhker torm. Start algas varahommikul 8paiku. Väljas oli veel hämar. Mõnus!?

Pressiinimesi veeti spetsiaalse meediabussiga. Igas vahefinishis oli fotograafidel ja ajakirjanikel 15 minutit aega. Buss ei oodanud kedagi- 15 minutit ja kõik.

Pildistasin ning vaatasin kella kordamööda. Lisaks arvutasin aega, mis mul kulub pildistamiskohast meediabussini jõudmiseks. Keeruline oli. Esimene vahefinish arvutasin täpselt.

Teine vahefinish.. ei arvutanud täpselt. Jäin oma soojast ja hubasest meediabussist maha. Okouu... Keset Rootsit, pisikeses linnas, väljas on külm ja kõle, kõik on rootslasi täis ja kedagi ausaltöeldes ei koti, kas mingi Joosep kuskilt Eestist jääb teistest maha ja arvatavasti sureb või mitte.

Tormasin kiiresti parkla poole ning peatasin kinni ühe norrakate bussi (nagu filmis- lihtsalt hüppasin bussi ette). Astusin sisse ja mitukümend Norra suusaspetsi vaatasid väga vihaste ja imelike nägudega otsa. Rääkisin bussijuhile paari lausega stoori ära ja ta lubas mind järgmisesse vahefinishisse viia. 

Päris piinlik oli aga näe, ellu jäin. Mõned pildid ka siis Vasaloppetist.


(40000 osavõtjat ja kõikide suusad ühes "suusaparklas". Huvitav, kuidas nad "omad" üles leiavad??)

(Ülejäänud pilte ma oma arhiivist üles ei leidnud, seega võtsin nad Eesti Päevalehe pildiportaalist, kuhu mul enam juurdepääsu ei ole. Seega on piltidel vesimärgid "Pressifoto")


(21sajandi kuningas Vasa isiklikult) 

(Olümpiaedu saladus)

No comments:

Post a Comment