Wednesday, September 10, 2008

Keelatud vili on magus

TÜ/Rocki pääsemine Fiba EuroCupi final fourile, mis toimus Küprosel 2008 aasta mätsis oli väidetavalt Eesti klubikorvpalli suurim saavutus peale Kalevi liidu meistriks tulemist.
Tõsi, kaks võitu Permi Ural Greati vastu, võidukas korvpall Rockilt- võimas!

Viimane mäng Permi vastu: "Tartu Ülikool Rocki korvpallurid embasid üksteist, lõid väljakul tantsu, keksisid nagu poisikesed. Saali iga vaba ruutmeetri täitnud rahvas seisis püsti, juubeldas, plaksutas, lõi trummi, nii et igaühel külmajudinad üle keha jooksid. Rock oli teinud ajalugu!" (Tarmo Paju, Ville Arike/SL Õhtuleht 05.02.2008)

Mis häda sellist mängu pildistada...




(Kõik pildid sellest seeriast võinuks lehte panna- pole paha seeria, aitäh Rock!!)

Selle Võiduga pääseti siis Küpros Final Fouri. Edasi läks asi jamaks. Poolfinaal kaotati Riia Baronsile, olgugi, et juhiti enamus mängust. Napp kaotamine lõpus on samuti üsna lihtne pildistamine, kui jälgida "suurimaid" kaotajaid.
"Gert Kullamäe lahkus viie veaga väljakult, plaksutas kurvalt paarisajale Rocki fännile, istus pead vangutades meeskonna pingile ja mattis näo rätikusse." (Tarmo Paju/SL Õhtuleht 19.04.2008)





Pole just viisakas öelda, et tore, et nad nii napilt kaotasid aga...

Pronksikohtumine kaotati juba suhteliselt kindlalt. Emotsioonid otsas. Keegi ei mata pead rätikusse, kui kaotusega on juba põhimõtteliselt lepitud..Mida teha?
Väga lihtne! Tuleb otsida visuaalselt huvitavaid nurki, mis pildid atraktiivsemaks teeksid. Kust aga selliseid kohti leida? Väga lihtne! Lihtsalt minna sinna, kuhu keegi minna ei tohi- suurim võimalus, et seal ühtegi teist inimest ei ole, rääkimata fotograafidest.

Läksingi Limassoli halli ning ette aimates Rocki põrumist, uurisin enne mängu võimalusi mängu näiteks otse ülevalt alla pildistada. Selleks, et lae alla pääseda, pidi minema õue, kõndima halli taha, katsuma kõiki uksi, leidma lahtise ukse ning siis juba otsida teed üles tellingutele. Seda kõike pidi muidugi tegema bondilikult luurates.

Oma 20minutit halli (hall umbes sama suur kui Saku suurhall) "ONLY STAFF" ruumides ekseldes leidsingi õige koha. Vahele ei jäänud ning kaadrid läksid mänguga väga hästi kokku. JESS!!

Maruvihane Kerde: "Lasteaed!" (Tarmo Paju/SL Õhtuleht 21.04.2008)


(Ideaalne kaader sellise pealkirja jaoks;)

(Eurounistuse lõpp)

Kokkuvõttes, kui oma võistkond kuidagi häid pilte ei paku, siis peab seda ise tegema. Kui mõnikord (alati) selleks reegleid peab rikkuma, siis... tehkem seda (ning proovigem mitte vahele jääda)!!

No comments:

Post a Comment