Sunday, May 29, 2011

Kuidas see jalgratta pildistamine ikkagi käib..


See nädalavahetus tulistasin mitu tuhat kaadrit. Tallinn Tartu GP ja Tartu tänavasõit kestsid kumbki nelja tunni kanti. Eestlaste parim, Rein Taaramäe, käib Eestis harva. Seega Õhtulehe "Taaramäe vaene" pildipank rikastus selle nädalavahetusega jõudsalt.

Jalgratta sport on äge. Esiteks toimub tegevus õues. Päike paistab ja valgus mängib. Loovus hakkab tööle. Teiseks kestavad sõidud kaua. Ei pea muretsema, et vajalikest sõitjate piltidest ilma jääd. Kolmandaks sõidetakse väga vingetes paikades. Maanteedel, metsade ja põldude vahel, vanalinnades ja kus kõikjal kus vähegi pinnas lubab. Finish on alati emotsionaalne ning sekka juhtub ka ekstreemseid kukkumisi. Lisaks on ratturid väga muhedad sellid. Mõistavad meediat ning teevad koostööd. Kogu see positiivsus paistab välja ka fotodel.


(Rein Taaramäe lai naeratus)

Rattavõistluste pildistamine on omaette protsess. Nimelt on olemas meedia mootorrattad. Pressisheffid jagavad kõik fotograafid ja videomehed mootorrataste vahel ära. Lisaks jagatakse ära, kes mis lõigul mootorratta seljas olla saab.


(Mina mootorratta peal pildistamas)

Kui juba motika otsas oled, siis pead juhile selgeks tegema, kus ja keda sa pildistada tahad. Ehk millal sõita peagrupi ees, millal jooksikute juures jne. Lisaks saad ratturite eest ära sõita ning kuhugi meelepärasesse kohta seisma jääda ja oodata kuni ratturid valitud taustaga kohale jõuavad.




Kuna kiirus on suur (teed on sel ajal tavaliiklejatele kinni, ehk liikluses kiirusepiirang väga ei kehti. Ratturite eest ära sõites kasutavad motikamehed olukorda ära mõnulevad 15okm tunnikiirusega) ja sõit on tuuline ja adneraliini rikas peab tehnika võimalikult mugavaks sättima. Objektiive sõidu ajal vahetada ei saa seega mina kasutasin kaht kaamerat (lainurk 16-35mm ja tele 70-200mm). Fotokotti muidugi kaasa ei saa võtta, seega mälukaardid peaksid olema suured (minul 2x16gb) ja kõik vajalik käepärast.




Kokkuvõttes on jalgratta pildistamine äge. Kas ka pildid?


(Jooksikute grupp Tallinn - Tartu GP-l)


(Tallinn - Tartu GP võitja)


(Tartu tänavasõidu algus. Rein Taaramäe)


(Jaan Kirsipuu)


(Erki Pütsep)


(Olustiku kaader 1)


(Olustiku kaader 2)


(Taaramäe Vanemuise tõusul)


(Tartu GP võitja)


(Ja Eestlaste parim, Rene Mandri)


No comments:

Post a Comment