Friday, March 4, 2011

Risk fotograafias, lõpetav Mae ja mõnusalt ülbe Northug..

Tänane päev jagunes kolmeks. Esiteks kahevõistlejate suusahüpped ja fotograafiline julgus. Teiseks Jaak Mae viimane tiitlivõistluste start ning kolmandaks Petter Northugi stiilne ülbitsemine.

Suusahüpped on pildistamiseks paras pähkel. Lihtne on saada igavat pilti aga vinge pildi puhul tuleb riskida. Kuna senini on kahevõistlejad udus hüpanud, siis sellelt MMilt mul hüppe pilte ei olnud. Seega hüppepildi saamine oli peamine.

Katsetasin teiste hüppajate puhul kaasa vedamist, ehk pannimist. Kahjuks 1/180sek säriga saab terava hüppajaga pildi umbes 10% protsendil juhtudest. Kui Nurmsalu pilt oleks olnud see üks kümnest oleks väga vinge olnud, ent ma ei julenud riskida. Tea, kas tegin õige otsuse, kuid spordifoto ongi riskide võtmine arvestusega, et võid jääda tühjade pihkudega.. Seekord sain pildi kätte, ent okas jäi hinge.


(Minu katsealune, norrakas Mikko Kokslien.)


(Kindla peale minek Kaarel Nurmsaluga)





Tänaseks on kindel, et Jack aka Jaak Maele oli see viimane tiitlivõistlus. Teisisõnu võib öelda, et ta lõpetab tippsportlase karjääri. See sündmus sai täna kenasti dokumenteeritud. Jacki viimasest sõidust minu visioon:


(Jacki start)


(Teatepulga üle andmine, mitmes tähenduses..)







(4 märts 2011, kell 13.31 annab Jack ajakirjanikele tiitlivõistlusel viimase intervjuu)


Petter Northug on lahe. Temas on seda, mida suusatamises üldiselt ei ole. Ehk ülbus. Korvpallis on see tavaline, et jõulise dongi järel karjutakse vastasele näkku, näidates sellega oma ülemvõimu. See on sport ja see on adneraliin ja see on võimas. Suusatajad selliseid asju ei tee. Kahjuks.
Kui Marcus Hellner sprindi finaalis Northugile pähe tegi oli rootslane õhku täis. Lehtedes olid pealkirjad, et Northug väsib ja jääb aina kehvemaks. Mille peale näitas Northug, mis ta rootslastest arvab. Täna põrutas ta 300m enne finišhit Hellnerist tuhinal mööda, vahe venis mitmekümne meetriseks. Seejärel hakkas Northug trikitama finisheerides 180kraadise pöördega. Eat that!
Pressikonverentsil valas ta õli tulle, öeldes, et ta plaan oli teha 360kraadi enne finisheerimist, kahjuks oli aega liiga vähe. Aga ta lubas viga parandada tehes järgmine kord kasvõi 720kraadise finishi.
Selle kõige peale hakkasid Rootsi ajakirjanikud Northugi liigses ülbuses süüdistama. "Kas see oli aus mäng?" küsisid ajakirjanikud. Northug vastas, et meil mõlemal oli kaks suuska ja kaks keppi, mis te ise arvate?
Ühesõnaga mida te rootslased vigisete. Northug rõõmustas kümneid tuhandeid ja lisas muidu igavale suusatamisele kuhjaga särtsu. ÄGE!






(One-eighty to gold)


PS! Soovitan piltidel klõpsata, et neid suuremalt näha!


OIOIOI, kui vahva uudis just tuli. Nimelt võitsin ma Aasta Spordifoto 2010 ja sain preemiaks 10 000 eeku. Juheiii!

8 comments:

  1. oled seda täiega väärt!

    ReplyDelete
  2. Õnne ja jõudu edaspidiseks!

    ReplyDelete
  3. Palju õnne!

    See Mikko Kokslien'i pilt on tase!

    ReplyDelete
  4. Palju õnne spordifoto võidu puhul! Nägin eemalt, kui see "võit" sinust napilt mööda lendas :D

    ReplyDelete
  5. Tänud, eks ma üritan siis see aasta ka kinni panna. Viimasest 4st olen võitnud 3 aasta spordifotot.. Nüüd ei saa enam lati alt läbi minna..

    ReplyDelete
  6. paljud õnned! loodame, et leidub ikka ka konkurente

    ReplyDelete
  7. Õnnitlused spordifoto võidu puhul ja edu uueks aastaks. Küll aga pean ütlema, et see aasta ma appi ei tule ja suusatajale maandumisplatvormi ei mängi ;)

    ReplyDelete