Õhtuleht otsustas teha riisi testi. Ehk siis, milliseid erinevaid riise on Eestis võimalik soetada. Miks nad üksteisest erinevad ja kuidas maitsevad jne. Loo juurde oli vaja teha pilt. Ja mitte lihtsalt riisi hunnikust vaid midagi põnevamat. Seega pöörduti minu juurde.
Mulle anti 7 pakki erinevat riisi, mille erinevuse pidin maksimaalselt esile tooma. Silmaga vaadates sain kohe aru, et, tõsi, riisid on väga erinevad. Ent inimese silm, koostöös eelnevate kogemustega ajus, on eristamise peale vägagi mihkel. Kaamera on masin, tema ei tunne maitset, lõhna ega vormi. Seega sellise pildi tegemine, kus kõik oleks selge, on keeruline.
Otsustasin jaotada riisi poolringjalt sektoritesse, et asi selge oleks. Lisaks otsustasin riisi läbi valgustada, et riisi koostist maksimaalselt rõhutada. Et riisi poolring liiga igav ei oleks valgustasin riisi alt poolt, kasutades radiaalset gradienti (St valguse vähenemist ringjalt).
Gradiendi katsetused:
(Siin lasin välgu otse alt vastu pleksi klaasist valguskasti lage, ent gradient oli liiga äkiline ja samas ristküliku kujuga...)
(Siin sain teipi kasutades gradiendi kuju korda, ent siiski on valguse keskpunkt liiga tugev ning vajub liiga kiiresti tumedaks ära)
(Siin lasin välgu seina põrkega vastu kasti lage ja see hakkas mulle juba meeldima. Mõnus, pehme ja sujuv.)
Altpoolt valgustatuna oleks tumedamad riisid jäänud siluetjad, seega lisasin pealtpoolt ka pehmet täite (fill) valgust. Ja tulemus siis peale poole tunnist riisi sättimist:
(Sellel võiks ka klõpsata)
Valguseskeem siis selline. (Kunstikooli joonistamise tundides ma väga ei käinud nagu näha:D:D)
Ma võtan riski ja ütlen, et üks mõnusamaid postitusi siiani :)
ReplyDeleteRisk õigustatud:D
ReplyDeleteSaid maitsta ka, või oli pärast pildistamist riisist tükiks ajaks kõrini?
ReplyDeletekusjuures ainus asi mida ma maitsta sain, oli see, et ühe paki rabistasin valesti katki ja sain maitsta, mis tunne on kilo riisi põrandalt pühkida..
ReplyDeleteAga ega ma riisi fänn ei ole.