Tuesday, December 20, 2011

Golf on lahe!

Pühapäeval sai lõpplahenduse JBWere Australian Masters. Viimasele päevale liidrina läinud austraallane, Geoff Ogilvy, pidi alla vanduma tugeva tuules mängimist armastavale inglasele Ian Poulterile. Poulter alustas päeva kahe löögiga taga olles, ent vormistas lõpuks nelja löögise edumaa.

Minu eesmärk oli liidritega kaasas jõlkuda. Seega jõlkusingi 18 rada, umbes 4 tundi tüüpidel sabas ja pildistasin pea igat lööki. Tegelikult oli päris põnev. Tuhanded inimesed, täielik vaikus ja pinge õhus enne igat lööki. Golf on lahe!

Kuna golfarid kõnnivad päris kiiresti, siis tegelikult seadsin positsiooni sisse üle ühe löögi. Ehk näiteks, ei pildistanud avalööki, vaid ootasin juba seal, kus pall maandub. Tegin teisest löögist pildi ja kolmandat lööki ei pildistanud vaid läksing juba greenile ette ära. See süsteem toimib hästi, sest siis on võimalus kaalutleda, millist palli, mis positsioonis pildistada. Kiirustades tekivad tihti lihtsad vead. Ehk mingid elektripostid on taustal ja tumeda metsa puhul taustal, ei jõua säri 100% õigeks kruttida jne.

Tegelikult on fotograafil õigus rahvast piiravatest lintidest seespool olla. Seda aga ainult käe pikkuse võrra. Kui aga igal löögil varem kohal olla, end selili visata ja kameeleonit mängida, siis kedagi eriti ei huvita. Seega see süsteem toimis.


(Kõhuli liivas olles tehtud kaader Ian Poulterist)


(Kuna meil oli 6 fotograafi, siis minu lisaülesanne oli pildistada "laialt")






Terve Mastersi murdepunkt 16 rajal, kus Ogilvy tegi ulme birdie. Hetkeks tekkis lootus, et Ogilvy võib mängu tagasi tulla, ent Poulter vastas veel ulmema birdiega ja mäng oli tehtud.





Meie fototiim oli lahe ja toimis suurepäraselt. Kõikidel olid oma ülesanded ning vabadel hetkedel sai täielikku kino. Näiteks, kutsus Scott ühel hetkel (hommikul, kui midagi väga tähtsat ei toimunud) kõik fotograafid pressikeskusesse nagu oleks tulekahju lahti. Mehed jooksid üle aasade, nii et higi voolas. Ja tuli välja, et seda kõike selleks, et teha see video:

SMP Images at Melbourne JBWere Masters Golf from RPB Productions on Vimeo.


1. Jaanuaril lendan Brisbane'i, et sealset Brisbane International Tennis Tournamenti pildistama. Sinna antakse see sama Nikoni kama mulle kaasa, seega saan ai servo ja madala valguse tingimustes pildistamist testida, peale seda kirjutan Nikon vs. Canon posti. Cheers.

2 comments:

  1. Aga video on muljetavaldav :)
    Edu!

    ReplyDelete
  2. Väga haigelt laki bastard oled lihtsalt! Edu seal!!

    ReplyDelete