Friday, August 27, 2010

Perepäev Kalev Spas.

7-tunnise tööpäeva kohta võib vist öelda, et "lõdva randmega." Kui aga 7-tunnine tööpäev leiab aset vee all...

Lähiajal tuleb Eestisse ujuja Triin Aljand. Triin on tore ja fotograafidele vastutulelik, seega otsustasin temaga midagi huvitavat teha. Idee on pildistada Triinu vee all.

Mu heal fotograafist koolivennal Ahtol on soetatud veealune kaamera korpus (housing) ning koos me siis läksimegi täna hommikul 10st Kalev Spa-sse seda katsetama. (Kaasas 3 kaamerat, igaks juhuks:DD)

Muud probleemi kogu selle skeemi juures ei olegi, kui et inimene on ju veest väiksema tihedusega.. Heureka!! Inimene tõuseb vee peale. Soov oli aga ju vee all pilti teha.

Seega... tuli kopsud tühjaks hingata.. Siis hakkas vee alla vajumise protsess pihta. Kui hakkas põtkumine ujula põhjaga, oli nägu sinine ja pilt sahises. Ega tühja kopsuga väga vee all ei vehi. Vee pinnale jõudmise protsessi pinnal enam eriti ei mäletanud. 1,5m sügavusel vees oli see effekt talutav, 2,5m vees oli see juba räige... Ja mina kuramuse kaskadöör pidin ikka 5m sügavusel ikka ka ära käima.. Jube!

Kogu katsetamine kestis kokku 7-tundi. Pea kumises, silmad olid punased nagu särjel, käed krobelised ja kõrvad vett täis aga meie silmad särasid. Uhke tunne oli- meie fotograafia sai jälle targemaks.






Lõpus.

4 comments:

  1. Väga lahe! Kas nende veealuste piltide tarvis on ka mingit lisavalgust kasutatud, või sobis see, mis ujulas parasjagu oli ?

    ReplyDelete
  2. Proovisime ujula kaldalt välke ka kasutada. Jama oli aga selles, et pocket wizardi raadiolaine vee all ei levi. Seega polnudki muud teha, kui ISO 1600ni keerata ja pildistada olemasolevaga (laelambid palusime ujula inimestelt muidugi põhja keerata)

    Viimane kaader on välguga. 1-3 pildid on tehtud aknast paistvast päikese vihus, mis mullid helendama lõi.

    ReplyDelete
  3. jojo.''vaata seda arutelu.
    siin paar vastust olemas. täit lahendust muidugi mitte, aga mul mõtted liiguvad juba....

    ReplyDelete
  4. This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post. before and after

    ReplyDelete