Monday, March 29, 2010

Rain Veideman

Teisipäeval pildistasin Rakvere Tarvase kossumeest Rain Veidemani. Sõitsime Rakvere spordihalli, ajakirjanik hakkas Rainiga lugu tegema, mida skännisin ümbrust. Nimelt oli mul vaja leida suur tühi, hämar, mõnna taustaga ruum, kus korvihaid pildistada. Väljavalituks osutus halli lauatennise saal, kus oli peale mõneminutilist pinksilaudadega manööverdamist pildistamiseks sobiv plats.

Saali nurgas uhmerdasid 2 tüüpi pinksi. Vaatasid algul imelikult, et mis kuradi teksades võõras vend siin majandab.. hiljem hakkasid uudistama ja olid vägagi sõbralikud.

Sellisteks nö suuremateks pildistamisteks, kus on teada teema, pildistatav, aeg ja koht on mul alati plaan valmis. Ehk siis, pilt on peas olemas, tuleb ainult idee korralikult vormistada. Veideman ja tema kurikuulus peenem jalg oli seekord teemaks.

Kuidas teha huvitav pilt pallurist ning toonitada tema omamoodi jäsemeid? Muidugi tulevad kasuks koolis õpitud stuudiofoto kursuse tõed. Ehk siis tagant valgus/separation light/hair light/contra/jnejne..

Ajakirjanik tegi kohvikus Rainiga intekat, mina samal ajal sättisin "stuudiot" paika. Kui mul kõik valmis oli, kutsusin Raini pinksisaali pildistamisele. Mõned minutid klõpsimist ning Rain jätkas kohvikus ajakirjanikuga jutustamist. Siis sättisin teise skeemi paika ja kutsusin jälle Raini hetkeks modellitööd tegema. Seega kokkuvõttes koostöö toimis ja pildid tulid toredad...





No comments:

Post a Comment