Thursday, March 25, 2010

Ärge mõnitage fotograafi enne, kui olete ta pilte näinud!

Üleeile käisime külas kultuuriminister Laine Jänesel. Ajakirjanik rääkis Eesti spordi tulevikust.. Mina pleegitasin välkudega õrnalt Laine juukseid...

Kultuuriministeeriumi ruumid on hämarad. Laine Jänese kabinet on suur, lai ja uhke potilillega, ent hämar. Olgugi, et seal on laelambid ja aknad. Laelambist tuleb oranš valgus, laualambist rohekas, aknast sinine... Mõned valgusallikad veel ja vikerkaar olemas. Vikerkaart me pildistatava näole ei taha. Nahk ei tohi olla ei sinine, punane ega roheline.

Seega, palun vabandust lugupeetud ministrilt, kes pidi kannatama pooleteisttunnist pingelist intervjuud ning mitut sadat välgusahmakat. Nimelt lülitasin kõik lambid välja ning tegelesin ainult iseenda valgusega. Aknavalguse tapsin (iso 100, f5.0, 1/250sek) ära.

Minister vaatas mind kahtleva pilguga. Küll jookseb fotograaf tema taha statiiv välguga käes, küll pildistab siruli.. Küll, kurivaim, sagib!! Tegin tema kabinetist stuudio ja stuudios peabki sagima! Ja sagimine ja stuudio annavad ka tulemuse, mis on kõige tähtsam!

(1 välk minu seljataga seinast peegeldades, teine (rohelise kilega, et värvi juurde anda) potilille taga...)
(...nagu näha)

(1 välk homemade snoot'i ja punase kilega taustal, teine Lainest vasakul)




..Sahmerdamist oli palju aga kokkuvõttes lõppes kõik positiivselt. Muide, Laine on väga tore ja sõbralik inimene, lubas oma töölaual vabalt asju põrandale ümber tõsta (laud oli täpselt tema taga, seega segasid paljud vidinad fotode tausta).

7 comments:

  1. fotokauge inimesena tundub uskumatu, et samas kontoris võib nii eriilmelisi pilte saada. vinge!

    ReplyDelete
  2. Mulle väga meeldib.Jätka samas vaimus.

    ReplyDelete
  3. tubli, Joss! welldone

    ReplyDelete
  4. Sa miskit Photoshopist oled kuulnud?
    Daamiga ei katsetata eriti kui pildid välja pannakse. Suurendasin esimese ja ...
    Kui aru ei saa pildista koeri ja kasse

    ReplyDelete
  5. Muide, Laine Jänes oli piltidega väga rahul. Saatis mulle eraldi meili ja tänas ning pani blogi lingi oma facebooki profiili. Kui Urmasele need pildid ei meeldi, siis... Sorri, Urmas..

    Õigemini ma ei saanud päris täpselt aru, mis Urmasele ei meeldinud, seega pean vist koeri kasse pildistama. Teen seda hea meelega!

    ReplyDelete
  6. Eelistakisn vaadata loomuliku valgusega pilti. See taidlemine ei andnud see kord veenvat tulemust. Kuigi tavaliselt Sul see stiil õnnestub väga hästi;)

    ReplyDelete
  7. joss suht seletas, miks loomulik valgus ei toiminud sellllllll korral.

    krt peab kah välke ostma ja snuute ja kärgi sebima hakkama.
    nagu Yousuf Karsh vanasti pani.

    Urmas...

    ReplyDelete