Thursday, July 14, 2011

Õhtulehe tase....

Eelmine nädal lepiti kokku intervjuu Afganistanis käinud, taastuvkirurgia arsti/kirurgi, Tiit Mereniga. Pildistamiseks palusin tal kitli selga ajada, et intekas hoopis operatsiooni saalis teha. Mu idee läks läbi ja dr. Meren istuski opi lauale ajakirjanikuga juttu puhuma. Vargsi lülitasin sisse opilaua kohal rippuvad opituled ning muutsin opisaali stuudioks. Tund aega kõva jauramist ja pildid tulid lahedad:













...ja Õhtulehe tegelased said hakkama sellise sigadusega, et panid sellest seeriast lehte sellise valiku:






...ehk siis välja kropitud nägu ning nii kaanel kui sees on täpselt sama pilt. Vabandan kolleegide ees aga häbi on õhtulehes töötada. Mille kuradi pärast ma peaksingi head tööd tegema, kui mingid oinad mu töö niikui nii ära situvad???

13 comments:

  1. Jagan su kurbust, sest erinvaid lahedaid pilte oli küll, millest valida..

    ReplyDelete
  2. Tegelikult on ju õhtulehe tase väga kõva.. lihtsalt keegi ei näe neid fotosi.

    ReplyDelete
  3. Iga proff teeb oma tööd nii hästi kui võimalik. Kui kõik inimesed teeksid oma tööd nagu profid ei satuks lehte selline valik. Keti tugevuse määrab nõrgim lüli. Sitad pildid olid lehes, kuigi oli ka häid kaadreid, seega õhtulehe tase on nõrk.

    Närvi käib lihtsalt.

    ReplyDelete
  4. Sa oled Õhtulehe jaoks liiga hea. Kas ükski teine leht pole püüdnud sind endale krabada?

    ReplyDelete
  5. Eestis vast niivõinaa turgu pole.

    ReplyDelete
  6. Mina oleks Avalehel kasutanud 5. pilti orginaalina ja 1. pilti loo juures.

    Avaldan kaastunnet, et sinu loomet kiusata üritatakse. Juhtub vahest, vähemalt see ei tähenda, et sina ei teeks häid pilte. Lihtsalt osad ei saa sellest aru.

    ReplyDelete
  7. Tänud mõistmise eest.

    Eesti jääb väikseks tõesti. Varsti ongi uued tuuled puhumas. A sellest siis kui õige aeg;)

    ReplyDelete
  8. hoi!
    lõpptulemus on originaale vaadates väga niru tõesti. samas, kui sul tõesti on huvi olukorda parandada, siis blogis selle üle kurtmine pole eriti konstruktiivne teguviis. kui sa juba oled sellega probleemiga näost näkku tegelenud, siis on muidugi pisut teine lugu.
    edu!

    ReplyDelete
  9. No olgem ausad, esimesed pildid on pigem kunstilisemad ja lehes nende võlu küll välja ei tuleks. Lisaks on doktori nägu liiga kribu ja pimedas teistel fotodel.
    Minu arust tegi õhtuleht nende fotode põhjal ainuõige valiku.

    ReplyDelete
  10. Tänases õhtulehes on ka minutehtud pilt, nii esikaanel kui ka sees üks ja seesama pilt. Kuigi valikupõld oli tunduvalt suurem.

    ReplyDelete
  11. Joosep, see on suht tavaline ja igavene probleem lehetoimetustes. Ainus ravi on suhtlemine toimetuse sees. Soovita fototoimetajale, kujundajale jne Pole mõtet loota, et nad mõtlevad ja suhtuvad sarnaselt sinule. Ja et neil on parajasti sama hea päev, kui sul. Fotograafi saab hinnata ainult selle järgi, mis lehes ilmub, mitte pildipanka laekuvate fotode alusel. Tasub hallata protsessi algusest lõpuni, kui oma heast pildist hoolid. Tean, et see pole alati võimalik. Seda su postitust loeb ka vb 1 tuhandik ÕL lugejaskonnast. Seekord: mis läind, see läind:) Erik, äp

    ReplyDelete
  12. Joosep, sa oled nii tasemel ja tead seda isegi, et niiviisi avalikult ja kirjalikult ropendada hästi ei sobi (selle auru oleks võinud kuskil suusõnaliselt välja lasta). Kas sa sildade põletamisega juba liialt ei kiirusta? Samuti arvan, et esimestel piltidel on loo peategelane küll väga huvitavalt, aga samas ka natuke anonüümseks jäävalt kujutatud, mis võib olla probleemiks.
    Jõudu sulle!

    ReplyDelete