Monday, April 4, 2011

Peegeldus, peegeldus, klaasi peal...

Täna pildistasin Tallinn Travellers Info omanikku Kalev Külaaset. Pildistamine ise ei olnudki midagi väga erilist kuid üks tehniline nõks selles siiski peitus.

Fotograafidele ei meeldi läbi klaasi pildistada. (No objektiivid on küll klaasist ja me koguaeg pildistame läbi objektiivi klaaside, ent see pole see klaas, läbi mille pildistamine keeruline on) Jutt käib nimelt tavalistest akna klaasidest.

Klaas peegeldab. Ja peegeldusi on raske kontrollida. Eriti kui pildistada näiteks tänavalt tuppa. Samas on natukene peegeldusi äge. Annab pildile mitu dimensiooni.

Selleks, et peegeldused klaasil oleksid kontrollitavad soovitan pildi tugevasti alasärisse ajada. Siis lähevad peegeldused nii tumedaks, et nad otseselt pilti ei sega. Selleks, et inimene, keda läbi akna pildistatakse eristuks, peaks ta ilusti alasärist välja tooma. Seda saab teha juhtmevabalt juhitava välguga, mis ruumi sisse paigutades akna välispinnale peegeldusi ei tekita.

Long story short:


(Normaalne säritus, ehk mitte kottigi ei saa aru, mis toimub)


(Alasäri, ehk liiga tume aga konkreetsem juba)


(Alasärist välguga välja urgitsetud inimene.. Voilá!)


(Lisatud ka teine välk vasakul laual, mis seina valgeks lööb)

Nüüd on küll kõik selge, eks;)

4 comments:

  1. Või siis kasutada polarizing filtrit?

    ReplyDelete
  2. Polariseeriv filter on ka mul endal kotis olemas, ent nii eredaid peegeldusi ta ära küll ei võta. Vähendab, seda küll.. Alasäri+polariseeriv.. Oleks äkki parim lahendus..

    ReplyDelete
  3. Ma tulin kah just kommi kirjutama, et üks variant on puudu... :)

    ReplyDelete
  4. Loodan, et Te ei pahanda kui esitan siin ühe teemavälise küsimuse.
    Tahaks teada kas tasub valgetasakaal käsitsi paika panna või on üldjuhul spordihallides selline valgus, et kaamera eriti ei eksi?
    Rawina pildistamine oleks ka võimalus aga fotode töötlemine ei ole just eriti hästi selge ja monitor kalibreerimata. Kardan, et keeran värvid äkki veel rohkem paigast ära.
    Pole varem sisesporti pildistanud ja sellepärast võib tunduda minu küsimus väheke imelik :)

    ReplyDelete