Monday, June 27, 2011

Suur rõõm väikestest asjadest..

14ndal juunil peeti juuniküüditamise 70.aastapäeva mälestuspäev Tallinnas, Kadriorus, presidendi lossi roosiaias. Ürituselt lahkudes jäi mulle silma üks pisikene detail:







Ühtäkki läks mul meel rõõmsamaks. Olin oma ametiga enamgi kui rahul...

5 comments:

  1. Paljastasid riigisaladuse :D Vaata, et Simmiga samase kongi ei satu :D

    ReplyDelete
  2. see on nüüd küll hull draama et sa sellise asja sealt leidsid.. kui sa oleks ise ajateenijana seal seismas käinud siis sa ilmselt teaks mille jaoks see kell seal on.. kurb kui inimesed teevad suure numbri sellistest asjadest millest nad midagi ei tea... ehk saadad pildi elu24-jale ka..

    ReplyDelete
  3. Pole midagi imestada,et neil kell nähtava koha peal on... Kõik liikumised peavad olema täpselt kella järgi (st. vahtkonna vahetus ja nende enda liikumine)
    Kuid peab tunnistama, et natuke naljakas on see küll :D

    ReplyDelete
  4. vahtkonna vahetuseks ei ole kellaaega vaja, vahtkonnaülema teema on see.
    see avaliku kella värk on küll plass
    minu ajal oli ühel võitlejatest kell kaasas ja vaatasid seda siis kui kedagi silmapiiril ei olnud!

    ReplyDelete
  5. Paar aastat tagasi oli see postiülema selja taga aknalaua peal raadiosaatja kõrval. Postil seistakse 2 tundi ja korra tehakse sidekontroll vahtkonna ülemaga. Väga karm kogemus on talvel seal seista või suvel kui päike peale paistab. Peale postil seismist on ette nähtud 2 tundi uneaega, seejärel 2 tundi ooteaega kus oled valves juhuks kui on vaja postil olev isik välja vahetada, siis uuesti postile. Nii 24 tundi mille jooksul saab 4 korda seismas käia, 4 korda magama minna. Isiklikult sain 11 kuu jooksul kokku kuskil kuu sega seal elatud:S

    PS: Relva salvedes on siiski teravmoon juhuks kui on vaja ennast või lossi kaitsta, senimaani õnneks kordagi vaja pole läinud.

    Küsiks Joosu käest kuidas tema ajateenistusega lood on? Ja miks?

    ReplyDelete