Tuesday, August 16, 2011

Värvime Fordid mustaks!

Viktor Siilats, kelle kontoris tehtud portreedest olen juba varem postituse kirjutanud (siin) on peale äri- ja meremehe ka muusik. Ta kirjutas muusikali "Valge Laev." Muusikalist ja Siilatsist tehti lugu. Mina tegin pildid...

Hämaras Forde täis salongis oli klaver. Jess! Muusika ja klaver ja Siilats sobivad fotole kenasti. Mida aga teha kümnete taustal tilbendavate Fordidega??



Fotograafil on võim ja vägi. Me võime näidata võitjaid kaotajatena ja ööd päevana ja vastupidi. Seega ainus võimalus läikivat automüügi salongi kontsertisaalina näidata on.. kaotada autod taustalt ja näidata ainult seda, mida vaja.







Sellest pildistamisest genereerisin kaks head nõksu. Esiteks: parim peegeldi on valge paber. Loomulik valgus on peegelduv valgus. Välk otse näkku ei ole hea- mingilt heledalt pinnalt peegelduv valgus on loogilisem.



Teiseks: hommikune madal päike peaks olema fotograafi lemmik. Nimelt on see valgus mõnus soe, kergelt oranžikas, teisalt mitte liiga pehme, ehk piisavalt kontrastne. Lamedaid pindasid (paberit, märkmikke jne) pildistades võime ise sellise madala, pinnaga paralleelse valguse ise tekitada. See toob välja vormid ja annab kontrasti!

No comments:

Post a Comment