Monday, September 13, 2010

Päikesetriibu Triin!

Üleelmisel nädalal harjutatud veealune fotondus sai see nädal tunda esimest peaproovi. Nädala kahel päeval käisin Kalev Spa-s Triin Aljandit pildistamas.

Esimene päev lipsasin Triinu trenni vaid paari pildi ja kerge jutuajamise tarbeks. Esialgu tasub ju suhted üles soojendada, et pärast oleks mugavam koostööd teha. Trenni lõpus pakkus Triin välja, et võib pildistamise jaoks paar otsa soovitud kohas lisaks teha.

Päev oli pilvitu, mis tähendas seda, et ujula radadele langes akendest mitmeid päikesetriipe. Joe Mcnally ütles kunagi, et otsi alati huvitavat olemasolevat valgust. Kui sa seda ei leia, võta kotist välgud.. Seekord leidsin ning välgud jäid puutumata:


(Sellised nägid välja päikese triibud..)


(..millest Triin pidi umbes 10 korda läbi ujuma...)


(...et saada õigesti ajastatud tõmme pildile)

Järgmine päev läksime Ahtoga tunnikene varem ujulasse kohale ning hakkasime ettevalmistusi tegema. Päike oli jällegi täiesti olemas ning aja kokkuhoiu mõttes tegime kindla plaani, kuidas Triinu vee all pildistada. Plaanis oli esiteks siis tavaline krooli tõmme eest, teiseks peakas ja krool küljelt ning lõpus sügav peakas küljelt 5 meetrisel otsal.

Ajaliselt läks pildistamine poole kauem, kui lubatud, ent kaadrid olid lahedad ja tundus, et Triin sai ise ka üsna positiivse emotsiooni ja portsu lahedaid pilte.







Tehnilisest poolest veel nii palju, et esiteks tuli kaldal paika panna teravus, säri, ava ja iso. Säri oli 1/800sek kanti, sest aeglasema säriga poleks mullid nii teravad jäänud. Ava oli vast f/4.0, see andis piisavalt pika terava vahemaa. Ja kui need olid paigas sättisime niikaua iso, kuni pilt oli õigesti säritatud. Seega jäi iso midagi 1000-2000 vahele, mis Canon EOS 1d mark 4-ja puhul on käkitegu.

Kogu pildistamine oli minu enda organiseeritud ettevõtmine, seega lehte läheb Aljand kurat teab millal. Ent kui läheb, siis on vähemalt pildid lahedad ja minu süda rahul.

PS! Klõpsake piltidel, et neid veel SUUREMALT näha!

No comments:

Post a Comment