Monday, June 15, 2009

Tooteboks.



Vidinate pildistamine on tüütu töö. Lehes peab tihtipeale kilode kaupa tooteid pildistama. Alates toiduainetega, lõpetades raamatute ja cd-plaatidega. Kuidas kõikse kiiremini tooted pildistatud saada, ilma et fotode kvaliteet kannataks?? Vastus on lihtne- tuleb ehitada tooteboks. Kuidas seda teha? Kõik on väga lihtne ja odav. Mina sain oma kastikese valmis paari tunniga. Hea nokitsemine vihmastel suveõhtutel, kasulik ajaviide.

1. Vaja oleks papist karpi, mille suurus oleneb sellest, mida oleks vaja pildistada. Keskmine mõõt võiks olla veinipudeli järgi. (See kes pildistab pudeli veini päevas ei ole veinisõber vaid fotograaf!) Mina sain oma karbi kõrvalmajas asuvast alkoholi poest.
2. Kalka paberit/musta teipi/taustafooni. Kalkat müüakse õmbluskauplustes (abakhan, kangas ja nööp jne). 
3. Edasi on asi lihtne. Kast tuleb külgedelt lahti lõigata ja "uksed" kalkaga katta. 
4. Tavaline a3 paber, mis võib olla suvalist värvi, panna karbi sisse fooniks.
5. Pista karpi suvaline asi ning valgustada mõlemad kalkaga kaetud küljed kas siis kahe lambi või välkudega. Kogu moos! Vajadusel võib ka ülevalt valgust juurde anda. Selleks võib ehitada klapi. 












Tulemus esimestest klõpsudest, kiire ja korralik:



Kogu boksi point on siis selles, et läikivale esemele tekivad ilusad heledad "highlight-id" samas ei põle heledad pinnad välja. Sume ja pehme valgus töötab väga hästi ning mõnusalt toob välja eseme vormi. Kaks valgustatud seina töötavad pehmete valgusallikatena/sofboxidena. Justkui stuudio töö...

No comments:

Post a Comment